Yeni Yılda Spora Başlama Kararı Alanlar İçin Öneriler

Yeni yıla girileceği zaman yeni planlar ve yeni kararlar alıyoruz. Spor da yeni yıl hedefleri arasında sıkça alınan bir karardır.

Spora başlama kararı her insanın kendisi ve sağlığı için alacağı çok önemli bir karardır. Spor yapmak, düzenli beslenmek, düzenli uyku uyumak gibi aktiviteler insanın hem ruh halini olumlu yönde etkiler hem hayatının şekillenmesinde önem taşır hem de sağlığını korumak için çok önemlidir.

Spora başlamadan önce yapılması gerekenler listesinin başında kendinize istikrarlı olmak konusunda söz vermeli ve atacağınız bu adımı uzun süreli devam ettireceğinizi unutmamanız gerekir. Sporunuzu ister spor salonunda isterseniz de evde size uygun ekipmanlarla belli bir rutin ile devam ettirmelisiniz. Kendinize yapacağınız spora uygun ekipmanlar alarak kendinizi daha da teşvik edebilirsiniz.

Spor yapacağınız zaman öncelikle programınızı düşük ve yapılabilir hedefler ile ayarlayın. Spor esnasında çıkabilecek sakatlıklara karşı dikkat etmeli ve kendinizi çok sıkmadan aralıklı olarak devam etmelisiniz. Keyif alacağınız bir antrenman programı hazırlayarak yaptığınız spordan sıkılmamalısınız. En önemlisi spor hedefinizin devamlılığıdır. Yeni yıl başına alınan bu kararı uzun süreli ve istikrarlı olarak devam ettirmelisiniz.

Bunların yanında beslenme düzeni, uyku düzeni ve su içme düzeni de sporunuzun verimli olması açısından oldukça önemlidir. Hazır gıdalardan uzak durmak, protein ağırlıklı bir diyet ile beslenmek, gün içinde sporda kaybettiğiniz suyu geri almak çok çok önemlidir. Bunlara dikkat ettiğiniz sürece sağlığınız da yerinde olacak ve spora istikrarlı bir şekilde devam etmeniz kolaylaşacaktır.

Spora Başlama Kararı Alındıktan Sonra Yapılacaklar

Eğer yeni yılda spora başlama kararı aldıysanız ilk olarak yapmanız gereken birkaç adım bulunmaktadır. Bunları yaptığınız zaman spora kendinizi daha hazır halde bulacaksınız.

1.     Yapmak istediğiniz spora dair kendinize bir program ayarlayın. Uygulayabileceğiniz kadar ilk etapta kendinizi yormayacak şekilde ve haftada en az 3 gün olacak şekilde programınızı belirleyin. Bu sayede spor konusunda istikrarlı olmanız daha kolay olacaktır.

2.     Spor için uygun kıyafet konusunda sıkıntı çekiyorsanız eğer size en uygun fiyatlı ve kaliteli ürünleri eturanavm.com’da bulabilirsiniz. Koşu veya da fitness ayakkabıları, eşofman takımları, bandana, sweatshirt gibi daha pek çok ihtiyacınızı önceden ayarlarsanız daha sonra spor esnasında sorun çekmezsiniz.

3.     Eğer spora bir spor salonunda değil de kendi imkanlarınızla evde başlamak istiyorsanız gerekli ekipmanları; dambıllar ve ağırlıklar, koşu bandı, kondisyon bisikleti ve daha pek çok ihtiyacınız olan ekipmanı eturanavm.com’da bulabilirsiniz.

4.     Spora başlama kararı aldığınız zaman vücudunuz için gerekli olan vitaminler, sağlıklı destek ürünleri, protein tozu gibi şeyleri de önceden temin ederek spora başladıktan sonra kullanarak hem bağışıklığınızı güçlü tutmuş olursunuz hem de yaptığınız sporun sizi daha güçlü yapıda tutmasını sağlarsınız.

Bu ve bunun gibi konulara spora başlamadan önce hazırlığınızı yaparsanız hem spora daha motive başlarsınız hem de yaptığınız sporu kendiniz için daha kaliteli hale getirirsiniz. Spora başlama kararınızdan sonra bunu yapabileceğinize inanmanız ve kendinizi spora teşvik etmeniz oldukça önemlidir.